Egyesületi hírek

Plébániánk január 23-án tartotta XV. bálját, melyet a 20 éves Városmajori Katolikus Egyesület szervezett meg a várbéli Magyar Kultúra Alapítvány székházában. Udvardy György püspök úr ünnepélyes megnyitója után a 300 vendég két teremben különböző programok közül válogathatott. Majori Bál 2010A bárteremben különféle szórakoztató programok voltak: borkóstoló, stand up comedy, élő jazz és népzene, vetítés a húsz év történetéről; míg a bálteremben táncolhattak illetve a támogatók hosszú sorának köszönhetően a tombolasorsoláson résztvevők nagyszámú értékes nyereménnyel térhettek haza. A bál bevételével az egyesület az új plébánia és közösségi ház felépítését támogatja. A zenei program öszeállításában szempont volt, hogy a fellépők a plébánia közösségéből kerüljenek ki, a bálon a Kistemplomos Lovagok, a Kabócák és a Berkes - Kormos alkalmi duó játszott. Köszönet a támogatóknak: Auguszt Cukrászda, Jó Kenyér Pékség, Julianus Tours, Ódor József borász és még sokan mások.

Január utolsó hétvégéjén a Városmajori Katolikus Egyesületnek két programja is zajlott párhuzamosan. Az Alpha Csoport által szervezett lelkigyakorlatot István atya vezette Iszkaszentgyörgyön, az egyesület elnöksége pedig kihelyezett tanácskozásra a Nógrád megyei Berkenyére utazott, ahol a megújult egyesület stratégiai céljairól, működésének fontos részleteiről cseréltek eszmét a tagok. A szombati napon - a rekordmennyiségű havazás ellenére - Zoltán atya is megtisztelte jelenlétével a megbeszélést. Amíg az elnökség tagjai a fűtött konferenciateremben beszélték meg a napirendre tűzött témákat, addig a felnőtt és gyermek családtagok a zord időjárással dacolva Nógrád várának meghódítására indultak.
tovább a képekhez »

Február első szombat délutánján zsúfolásig megtelt a Kistemplom a kisgyermekek farsangján. Mese, jelmezverseny, táncház követték egymást, a produkciók sorából kiemelkedett egy eljátszott történet, amelyben két eddig rejtett tehetség hibátlan jelmezében mutatta meg mire képes: Szent Pétert Zoltán atya, Jézust pedig István atya alakította meggyőzően.
tovább a képekhez »

Családos farsang 2010Családos farsang 2010