Hálaadó szentmise Magyar Ferenc atyáért - szept.13-án 18:00


Kedves Testvérek!

Magyar Ferenc atya 1991 és 1997 között szolgált a Városmajorban és nagyon sokat köszönhetett neki az akkori ifjúság, hogy Krisztushoz közelebb kerültünk és sokkal jobb közösség lettünk.

Idén ünnepli megalakulásának 30 éves évfordulóját a Városmajori Katolikus Egyesület, amely szintén nagyon sokat köszönhet Feri atyának, hogy életképesnek bizonyult a közösség szolgálatában. Idén összekapcsolódik ez a jubileum Feri atya halálának 20. évfordulójával.

Nagyon szomorúak voltunk, amikor 20 évvel ezelőtt meghalt, mert nem csak egy jó papot és jó barátot, de egy nagyon jó, tiszta szívű embert vesztettünk el. Az ő személyes hite Krisztusban, élményeink és a sok szép gitáros dal vigasztal minket, ahogy az Indulj az Úton dalban énekeljük:

„Testvér, ha egyszer eljutsz oda, Nézz vissza hozzánk bátorítva!

Mutasd az utat, amin kell járni, És az út végén Jézus fog várni!

Nagy szeretettel hívunk Titeket jövő héten vasárnap 18 órai szentmisére, hogy együtt adjunk hálát Feri atyáért!

A 10 éves évforduló szentmiséjéről »ITT« olvashatjátok a beszámolót.

A szentmisén a Majorchesztra gitáros kórus énekel néhány olyan dalt is, amelyeket Feri atyával együtt is énekeltünk.

A szentmise után a Feri atya emlékére ültetett fánál mécsest gyűjtunk és közös imát mondunk.

Emlékezésként, megosztom a Feri atyával készült interjút 1995-ből, amely megjelent az Egyesület 5. éves évfordulóján: »ITT«

A fenti kép hívott minker az egyik első, Feri atya emlékére szervezett kirándulásra.

Feri atya számos gitáros misét szervezett, amelyeken énekével, gitározással, alkalom adtán szintetizátorral is közreműködött. Több dalhoz vokált írt, és volt olyan is, amelyet Ő írt pl. a Köszönöm Uram című nótát.

Alábbiakban megosztok néhány dalt, amelyben Feri atya énekel:

VÁRUNK MINDENKIT SZERETETTEL, ADJUNK HÁLÁT FERI ATYÁÉRT ÉS MINDEN PAPÉRT, AKIK LELKI GYARAPODÁSUNKAT ÁLLHATATOSAN SZOLGÁLJÁK!

Szeretettel:
Kövesdy Tamás