ADOMÁNYGYŰJTÉS - a kistemplom berendezéséhez


Végéhez közeledik a Kistemplom felújítása; ismét régi pompájában ragyog az épület, ősztől újra használatba tudjuk venni. Azonban az egyházmegyei beruházás költségvetése az új bútorzat megvásárlására nem elegendő; egyelőre teljesen üres a templom.

A Városmajori Márton Áron Alapítvány (VMÁA), karöltve a Városmajori Katolikus Egyesülettel (VáKE), adománygyűjtő akciót kezdeményezett, hogy kedvelt közösségi terünk újra a plébániai közösségi élet színterévé tudjon válni. A kistemplom bontásából származó cserepeket díszdobozban ajándékozzuk a jólelkű adakozóknak, hogy aki a kistemplomot otthonának érzi, az annak egy darabját otthonába is tudja fogadni. Az adományok javasolt összege – a felújítás évére is emlékezve – 2020 forint. Akinek anyagi helyzete ezt nem teszi lehetővé, az természetesen adhat kevesebbet, ugyanakkor köszönettel fogadjuk, ha valaki többet tud adni. A befolyt összegből szeretnénk megvásárolni az új székeket a Kistemplomba.

Az adománygyűjtéseket augusztus folyamán a szombat esti, illetve a vasárnapi szentmisék után folytatjuk. Átutalással is van lehetőség a támogatást befizetni a VMÁA alábbi számlaszámára: 10900028-00000009-80670011. (Kérjük a közleményben megjelölni: „Adomány, kistemplom”.)

Természetesen a díszdobozos cserép az átutalással adakozókat is megilleti. Az átutalását követően az alábbi űrlap kitöltésével lehet igényelni cserepeket: https://forms.gle/1aZThJc73Ntw6tEn7. A szervezők igyekeznek az adományozókkal mihamarabb egyeztetni a cserepek átadását.

Szeretnénk, ha szeptemberben az évkezdő plébániai programokon, illetve az Ars Sacra rendezvényeken a Kistemplomban már lennének székek, nem is beszélve a VÁKE őszre tervezett eseményeiről.

Megköszönjük, ha az adománygyűjtésről hírt adtok tágabb környezetetekben is.