PÜSPÖKI SZÉKHELYEK - Márton Áron nyomában - okt. 23-27.


KEDVES ÉRDEKLŐDŐK! A ZARÁNDOKLATRA BETELTEK A HELYEK, MÁR CSAK VÁRÓLISTÁS JELENTKEZÉSEKET TUDUNK FOGADNI. LEMONDÁS ESETÉN A SZERVEZŐCSAPAT A VÁRÓLISTÁSOK KÖZÜL VÁLASZTJA KI A TOVÁBBI RÉSZTVEVŐKET.

AKI SZERETNE A VÁRÓLISTÁRA FELKERÜLNI, LEGYEN KEDVES AUGUSZTUS 31-IG KITÖLTENI A JELENTKEZÉSI ŰRLAPOT.Kedves Családok!

A Városmajori Katolikus Egyesület 2020-ban lesz 30 éves. A jubileumra való készület jegyében - az alapításának 30 éves évfordulóját szintén jövőre ünneplő Városmajori Márton Áron Alapítvány támogatásával - a következő püspöki székhely-látogatást Márton Áron nyomába eredve Erdélybe szervezzük, hogy a szent életű püspök példájából merítsünk erőt és inspirációt közösségi szolgálatunkhoz. A zarándoklat vissza szeretné vezetni a városmajori közösség aktív, elkötelezett tagjait a „forrás”-hoz, egyúttal újult lendületet is szeretne adni a folytatáshoz.

A zarándoklat során meglátogatjuk Márton Áron püspök életének legfontosabb állomáshelyeit. Érinteni tervezett fontosabb helyszínek: Máramarossziget (a püspök leghosszabb börtönéveinek színhelye), Gyergyószentmiklós és Gyergyóditró (első két kápláni helye), Csíksomlyó, Csíkszentdomonkos (szülőfalu), Gyulafehérvár (a püspöki székhely, illetve Márton Áron sírja).

 

Az út alkalmat ad arra, hogy elmélyedjünk hitünkben, erősítsük közösségünket, és közelebb kerüljünk Márton Áron alakjához, szellemiségéhez azzal, hogy bejárjuk életének emblematikus helyszíneit. Az egyes helyszíneken történő szakszerű idegenvezetések, a püspökhöz fűződő személyes élmények megosztása, helyi vezetőnk naprakész ismertetői segítségével megismerhetjük a szentéletű püspök életét, tanítását és példáját. A programban minden nap helyet kap az Isten Szolgája Márton Áron püspök boldoggá és szentté avatásáért felajánlott közös imádság és szentmise.

Utazás a HOMM Kft. kényelmes autóbuszával. Szállás az útvonalhoz igazodóan három különböző helyszínen (panzió, illetve jó minőségű zarándokszállás).

Indulás: október 23. szerda kora reggel

Visszaérkezés: október 27. vasárnap az esti órákban

A zarándoklat részvételi díja (utazás, 4 éjszaka szállás, étkezések, belépők):

  • Teljes árú részvételi díj (városmajori hívek számára): 75.000 Ft
  • Kedvezményes részvételi díj (VÁKE tagok, legalább 2018 óta érvényes tagsággal): 50.000 Ft
  • Kiemelten kedvezményes részvételi díj (önálló jövedelemmel még nem rendelkező fiatalok): 25.000 Ft

 

A részvétel alsó korhatára 10 év. Csak olyan gyermekek részvételét tudjuk támogatni, akik felnőtt módjára, érdeklődő fiatalként vesznek részt a programokon.
14 év alattiak kizárólag szülői kísérettel és felügyelettel vehetnek részt. 14-18 év közöttiek szülő nélkül is jöhetnek, esetükben azonban szükséges egy 21 év feletti „pótszülő” megjelölése.

A jelentkezéshez kérjük az alábbi Google űrlapot kitölteni:
https://forms.gle/kdUwyJuUs6g9iT858

A jelentkezés a 10.000 Ft/fő előleg átutalását követően válik érvényessé (a VÁKE UniCredit Bank Hungary Zrt-nél vezetett 10918001-00000017-65610002 számú számlájára). Az előleg összege minden kategória esetében azonos. Kérjük az átutalásban a résztvevő vagy család nevét és a program megnevezését (Márton Áron zarándoklat) feltüntetni.

A második részlet befizetéséről és a pontos programról a jelentkezések véglegesítése után értesítjük a résztvevőket.

 

A jelentkezéseket a fentiek szerinti érkezési sorrendben (a jelentkezési űrlap kitöltése ÉS az előleg befizetése) vesszük figyelembe. A létszám beteltét követően a jelentkezők várólistára kerülnek, az esetleges lemondók helyett kínáljuk fel nekik a részvétel lehetőségét.

A jelentkezés határideje: augusztus 30. péntek (vagy a létszám betelte).

Üdvözlettel:
Kövesdy Tamás, a VÁKE elnöke és Juhász András, a VMÁA elnöke