Plébániai (családos) tábor 2019 - élmények


Találkozás a „tábor hegyén”
(Csébi-Pogány Gergely)

A bércek és hegytetők mindig is alkalmasak voltak helyet adni a találkozásnak.
Találkozni Istennel, a teremtett világ szépségével, régi és új barátokkal és nem utolsó sorban önmagunkkal a beszédes csend által.

Az idén plébániánk apraja és nagyja a Mátra gyönyörű ölén találkozott a Templom-hegy, a Gyöngyvirág-tető és a Kecske-hát hármasa között meghúzódó koros, ám de hangulatos ifjúsági táborban (Plébániai tábor, Bükkszék, 2019.07.20-25.).

A táborunk hegyoldalát megmásztuk. Vidáman, derűsen nem egyszer és nem kétszer, mondhatnám, hogy hetvenszer hétszer. Bízom abban, hogy a lelki hegyeket és völgyeket is ilyen sikerrel vettük. Segítettek ebben a tábor szervezői és munkatársai és azok a kiváló vendégek, előadók, akik napról napra gondoskodtak arról, hogy fel, egyre magasabbra jussunk. Átlépve önmagunk véges határain fel a hegytetőre a végtelen felé. Beszélgettünk, néha vitáztunk, szolgáljon mindez épülésünkre!

Természetesen nem csak a léleknek, de a testnek is felüdülést hozott ez a rövidke hét. Játékkal, sporttal, domboldalba kifekvős csendespihenővel. Finom ételekkel és mértékletesen fogyasztott finom italokkal.

A táborban nemcsak a tábortűz lángja csapott magasra, hanem fellángolt a megújulás tüze is, erről is sok szó esett. Itt szeretném megragadni az alkalmat és kérni mindenkit, akiben tettvágy és jobbító szándék buzog, hogy keresse az alkalmat a jó cselekedetre! Sok a tennivaló, várjuk az ötleteket és a munkáskezeket. Építsük és szépítsük a közösségünket. Sokszor én is félve kezdek bele egy-egy feladatba. Miként lesz, hogy jut rá idő, hogy fogadja majd a közösség? Bátran mondhatom, hogy hálás szívvel fogad minden fáradozást és ezerszer fizeti vissza, hálája meg a legkisebb tettet is!

Soraimat azzal zárom, hogy a táborozó családoknak az év két részre oszlik. Az első amikor együtt töltjük az időt a plébániai táborban, a második, amikor várjuk a tábort!

Aki nem hiszi, járjon utána! Jövőre várjuk a táborban!