Vendégünk volt a Kapisztrán Ferences Ifjúsági kórus Újvidékről

Vasárnapi hídépítés Újvidék és a Városmajor között.

Az újvidéki Kapisztrán Szent János nevét viselő ifjúsági kórus által Budapesten, a Városmajorban megszólaltatott (nemcsak) szent zene gondolatban messzire repített.
Amikor pedig felhangzott a "Pod sjajem zvezda" (szüleim fiatalkorának nagy "jugó" slágere - https://www.youtube.com/watch?v=1C7prIM8ncA) akkor meg is hatódtam!

"Urunk mennybemenetelének ünnepén nagy örömmel láttuk vendégül az újvidéki Kapisztrán Ferences Ifjúsági Kórust. A szentmisén - amelyet Lambert Zoltán plébános atya celebrált - főleg közismert gitáros énekek hangzottak fel. A misét követő rövid koncerten pedig komolyabb, többszólamú kórusműveket is hallhatott a szép számban ottmaradt közönség.
(1. Stabat Mater 2. Deák Bárdos György: Crucifigatur - Keresztre vele 3. Regina Coelli - Mennynek királynéja 4. Pod sjajem zvezda - Csillagok fényében 5. Ave vera virginitas - Jöjj le szentlélek 6. Caccini: Ave Maria, 7. Bárdos Lajos: Tisza partján mandulafa virágzik) A rövid látogatást egy kis fogadás, barátkozás zárta a kistemplomban."
Néhány képem itt megtekinthető:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1066456900092212.1073741829.140227212715190&type=3

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm!
Zoltán atyának, hogy befogadta zenei szolgálatra az ifjú vendégeket, az Elek családnak (Tivadar, Veronika és a gyerekek) akik segítettek a fogadás előkészítésében, és mindazoknak akik otthonról hoztak, és rátettek valamit a vendég-asztalra.
Különösen pedig azoknak, akiknek volt idejük odajönni, barátkozni, ismerkedni vendégeinkkel, és jó házigazdaként megszólították őket.
(Nem sorolom fel, senkit sem szeretnék kihagyni...)

A fellépésről riport felvételt készített a szabadkai Pannon TV. ennek felvétele jelen pillanatban még nincsen meg.

Sch. Gy.