HITTANTÁBOR - élményeink

A Hittanos Gárda által szervezett negyedik, 2015-ös Hittantábor ismét igen vidámra és tartalmasra sikerült! ;)

Hittantáboraink nem csak új barátok és szép élmények gyűjtésére alkalmasak, hanem a „testi örömökön” túl a táborozók és a táboroztatók lelki épülését, töltekezését is szolgálja, így mindamellett, hogy igen jól érezzük magunkat, Isten-élményekben is lehet részünk.

A folytatásban a táborunk eseményeiről számolunk be.

Hétfőn, kezdőmisénk után vonattal és a volánbusz járatával érkeztünk meg dél előtt nem sokkal szálláshelyünkre, a csendes környezetben fekvő, nagy kerttel rendelkező, frissen felújított és tágas szabadidőközpontba, mely Fehérvárcsurgón található.

Hamar egymásra hangolódtunk, a vidám ismerkedős játékok után elfogyasztottuk meleg ebédünket, melyet egy közeli vadászházból szállítottak táborunk helyszínére. Nem sokkal később elindultunk izgalmas számháborúnk helyszínére.

Ezt követően uzsonna, majd egy kis lelki töltekezés, csoportbeszélgetés következett. Később résztvevőink választhattak a kézműves és a sportprogramok közül.

Vacsoránk és a tisztálkodás után egy különleges “pizsamaparti” és meglepetés káplánavató zárta első napunkat.

Kedden is egy élménydús napot zártunk! :)

Az ébresztőt, a reggeli bemelegítő színdarabot és a bőséges reggelinket követően útnak indultunk a közeli erdőbe, melyet egy rövid buszút után érhettünk el.

Szent Benedek nyomdokaiban tartottunk Monte Casino felé és még tovább. Kisebb kirándulásunk alatt a különféle, izgalmas állomások során igazi közösséggé formálódhattunk, megcsodálhattuk a kilátást és egy közeli barlangot, és elfogyasztottuk uzsonnánkat is.

Szintén a szabadban egy szentmisén vettünk részt, majd a közeli tó partján megebédeltünk.

Rövidesen hazaértünk, megpihentünk és felfrissültünk, majd pedig egy rendőrautó érkezett táborunk helyszínére, melynek felszerelését ki is próbálhattuk, és helyszíneltünk is. A meleg vacsorát fakultatív naplemente-nézés követte. Az estét egy meghitt taizéi imaóra zárta.

Szerdán, a reggeli zenés ébresztő, szentmise, színdarab és a reggeli után bérelt különbuszunkkal indultunk útnak Székesfehérvárra, ahol a strandon töltöttünk el több órát a különféle medencékben. Itt fogyasztottuk el tízórainkat és hideg ebédünket és uzsonnánkat is.

A délután folyamán még fagyiztunk egy nagyot, majd különbuszunkkal hazaérkezve megettük meleg vacsoránkat. Az este további részében egy hálaadó lelki töltekezésen vehettünk részt, majd egy fakultatív tábortűz várt táborozóinkra.

Táborunk csütörtöki napja is igen vidámra és változatosra sikerült.

A zenés ébresztőt, szentmisét, színdarabot és a reggelit követően ismét Székesfehérvárra indultunk bérelt különbuszunkkal.

Egy változatos városismereti vetélkedőn vettünk részt, különféle feladatokat lehetett megoldani és számos dolgot megkeresni. Mindeközben fagyiztunk és ebédeltünk.

Délután, a különleges kalmárjáték után hazaérkezve egy kicsit megpihentünk, később megvacsoráztunk.

A dicsőitő, vidám imát követően egy igen izgalmas éjszakai túra következett.

Pénteki napunkon a néma reggelit követően (melynek lényege, hogy nem szabad beszélni és magadnak ételt készíteni) egy remek vizes akadályversenyre került sor, majd következett a meleg ebéd.

A délután folyamán lelkileg töltekeztünk káplánunk vezetésével, később csoportokban is beszélgettünk, sportoltunk, kézműveskedtünk és szentmisén vettünk részt.

A búcsúest folyamán megrendezésre került a nagy tábori Ki mit tud?, melyre már egész nap izgatottan készültünk és azt óriási zenés-táncos záróbuli követte.

Táborunk utolsó napján összekészülődtünk, kitakarítottunk, de játszottunk is egy nagyot és ebédünk is meleg volt. Táskáinkat, hasonlóan az első naphoz, autó szállította.

Nem volt könnyű elbúcsúzni egymástól, de abban a reményben váltunk el, hogy nem csak jövőre, a táborban, hanem már évközi programjainkon is találkozunk.

Köszönjük Mindenkinek, aki részvételével vagy munkájával hozzájárult ahhoz, hogy ilyen szép és emlékezetes legyen ez a hét!

Beni

Sok-sok képet találsz táborunkról az alábbi oldalon: http://hittanosok.com/beszamolok/